Färger på profilkläder - Så väljer du rätt till ditt företag

Skapa en unik stil av företagskläder för ditt företag. Den kan vara märkt med din logotyp och bör utformas så att den passar ditt företags varumärke.

Företag med egna profilkläder kan använda namnet på ett sätt som är lätt att förstå och som hjälper dem att bli uppmärksammade. När Nike till exempel säljer skor gör de det ofta genom att placera företagsnamnet på insidan av kragen på en jacka eller skjorta.

Så hur tänker du när du väljer vad du ska ha på dig?

Varför ska du se till att bära kostym och slips i företagets och organisationens färger? Det bidrar till att stärka ditt varumärke.

Det är bättre att bära blå och vita profilkläder, eftersom det är bra för att uppmuntra båtentusiaster.

Om du är ett vårdföretag bör du välja vita och ljusa färger för dina toaletter, för om du har spill kan du inte se dem om du är för mörk.

Om ljusa färger används är fläckar mycket lätta att se och utgör ett hälsoproblem. Vid utformning av sjukhusmiljöer bör hygien alltid prioriteras.

Läs mer: Välja kläder med tryck

Hur kan jag se vilka färger som passar ihop på profilkläder?

Är du säker på att du gör rätt för att få bra pris? Är det en slump och dina kläder är de färger de är? t ex några av de neutrala färgerna? Hur är det med färgerna som du väljer för olika sammanhang? Känner du någon som kan specialproduktion av profil som du kan rådfråga innan du beställer för att börja använda profilkläder? Du bör kunna se om färgerna du väljer stämmer överens med vad plagget behöver.

Det är ett gammalt ordspråk när det gäller kläder, och det är helt sant. Det spelar ingen roll vilken typ av kläder du bär, om du inte vet hur du ska kombinera dem ser du väldigt slarvig ut. Att ha dyra kläder gör dig inte välklädd. Att klä sig snyggt handlar om att välja rätt material, plagg och färger.

Nedan följer en steg för steg-guide om hur du använder rätt färger för att skapa riktigt snygga kläder för jobbet. Kom ihåg att färger är mycket kraftfulla och att det sällan är attraktivt att använda enbart neutrala färger.

Liten kostnad för bra marknadsföring

Om du startar ett litet företag och vill att dina anställda ska känna sig viktiga kan det vara en bra idé att involvera dem i hela processen med att bestämma färg och form för företagets namn och logotyp. Att välja företagets namn och logotyp tillsammans med dina anställda kan ge dem en känsla av betydelse och inflytande.

En enkät om medarbetarnas tillfredsställelse kan vara till nytta för ett företag med tiden. Nöjda anställda är vanligtvis bra för företagets rykte. Anställda som är mer nöjda är mycket mer benägna att stanna kvar i företaget.

Nästan alla som ser ett varumärke på en persons kläder kommer ihåg det. Det finns några få som minns det mer levande än andra.

Neutrala färger till profilkläder

Om du inte bryr dig om att vara snygg kan du välja neutrala färger som kan kombineras med varandra och med alla andra färger utan att det stör. Du kan också välja marinblått som vanligtvis är det mest bekväma att ha på sig, men som är mindre modernt. Företag märker också att en relativt liten investering kan göra väldigt stor skillnad. För att enkelt få en ny outfit att se bra ut, använd alltid en basfärg som bas. Lägg sedan bara till en eller två accessoarer för att göra den komplett.

När det gäller färgmatchning av de primära färgerna kan du i många fall jobba med en en outfit som endast består av en enda färg. Välj passande plagg/accessoarer för att enkelt komponera en bra outfit. Samtidigt som rosa kläder kan vara helt ok i andra sammanhang.

Färghjul - för enklare färgmatchning av kläder

Om du vill använda färg är färghjul ett utmärkt verktyg. Färghjulet används inom färgteorin och är ett verktyg som hjälper användare att välja de lämpligaste färgerna för ett projekt. Oavsett om en användare vill se kontraster som skär varandra, smälta ihop eller hitta matchande, intilliggande färger är färghjulet ett effektivt verktyg.

Vill du shoppa nya kläder, men har ingen aning om vilka färger du ska välja? Spara då färghjulet nedan på din telefon, så finns det där som referens när du ska shoppa.

Färghjulet kan delas in i primära, sekundära, intilliggande och komplementära färger. Det är med hjälp av denna indelning som du enkelt kan hitta matchande färger.

Primära färger till profilkläder

De primära färgerna är rött, gult och blått. De är basen för alla andra färger. Det är därför de kallas primärfärger. När det gäller att skapa en garderob kan du arbeta med en "monokrom" (enfärgad) outfit eller blanda en neutral och en primär färg, till exempel ett par svarta byxor, en blå skjorta, en grön pikéjacka och ett blått läderbälte.

Angränsande färger för profilkläder

Du kan få en iögonfallande, lågmäld look genom att kombinera samma färger i din klädsel. Att välja en enda neutral färg som bas hjälper till att skapa en ren och organiserad look. Kombinera sedan 2-3 plagg eller accessoarer i angränsande färger. Dessa angränsande färger smälter väl samman och skapar en vacker, avslappnad look.

Sekundära färger

De sekundära färgerna är resultatet av en blandning av de primära färgerna. Detta är inget du behöver ta ställning till eller ens veta när det gäller att färgmatcha dina profilkläder.

Kompletterande färger

Färger som ligger mitt emot varandra i färghjulet kallas för kompletterande färger. De är perfekta att matcha med varandra och ger en väl genomtänkt och snygg outfit, t.ex. kan du ha en blå kostym och accentuera den med en orange slips eller bröstnäsduk, eller en orange scarf till en i övrigt monokromt blå outfit.

 

Bilden här under är ett bra exempel på snygg färgmatchning, marinblått och blått i kostym, tröja och skjorta tillsammans med en bröstnäsduk i den kompletterande färgen orange, riktigt snyggt!

Att lära sig kombinera kläder efter vilka färger som kompletterar varandra är det svåraste när det kommer till färgmatchning, men det ger också det bästa och mest genomtänkta resultatet.

Vilka färger passar ihop till profilkläder?

Vet du hur man väljer färger som passar bra ihop? Vi har skapat detaljerade guider för varje färg. Det enklaste sättet att lära sig hur man matchar färger är att kolla in våra artiklar för alla de vanligaste färgerna.

Bär mer färg!

Nu när du lärt dig grunderna inom färgmatchning av profilkläder så är det ett enkelt sätt att bara ta ut hela din garderob, titta på vilka dina olika färger på dina favoritplagg är och med hjälp av färghjulet ta reda på vilka accessoarer/plagg du behöver köpa, och i vilka färger, för att göra din garderob riktigt välsorterad och genomtänkt.

Det enklaste sättet att bära mer färg är att jobba med dina accessoarer. För många Svenskar kan det ta emot att köpa gröna byxor eller en röd skjorta, vi är ju väldigt bekväma i svart, grått och vitt. Och du kan utan problem fortsätta att bära svarta byxor, vit skjorta och grå tröjor och ändå få in färg i din outfit, det är bara att komplettera med en röd bröstnäsduk, ett par gröna strumpor eller ett blått armband. På så sätt kan du addera färg utan att kompromissa för mycket.

Tips: Goethes färglära handlar om Johann Wolfgang von Goethe som etablerade grunderna inom färglära.

Taggar: arbetsklãder med eget, blå piké, eget tryck eller brodyr, profilkläder och arbetskläder, kläder och, färger, tryck eller brodyr, breda utbud av färger, stort antal färger, blå kofta, eget tryck till nya kläder, sortiment av profilkläder, låt ditt, varumärke, typer av tryck, kläder färg, tryckas eller broderas, när du använder profilkläder.

Hur viktigt är branding?

Studier visar att köpbeslut i allmänhet fattas känslomässigt. Om logotypen gör sitt jobb kommer kunden att tänka på den känslomässiga associationen till ditt varumärke när han eller hon fattar sitt köpbeslut.

Vi förstår vikten av varumärkesbyggande och vi har grafiska designers som hjälper dig att utforma din egen t-shirt som kommunicerar din varumärkesidentitet.

Vad du ska tänka på när du väljer ett klädmärke med privat varumärke

Specialkläder blir alltmer populära eftersom de hjälper varumärken att bygga upp ett rykte, särskilt bland konsumenterna.

Anpassade märkeskläder bygger varumärkeslojalitet

Kunder som får en gratis t-shirt med varumärket för sitt köp är mer benägna att komma tillbaka och rekommendera ditt företag till sina vänner. Det är dock bättre att vara proaktiv och låta personalen ge kunderna en t-shirt eller på annat sätt uppmärksamma dem, än att vänta tills kunden är redo att gå och ge dem en gåva.

Om du deltar i professionella konferenser är det viktigt att ha anpassade märkeskläder som du kan ge bort som prylar för att skapa nätverk. Om du har en konferens på gång kan du prata med oss om t-shirtutskrift i bulk. Vi är stolta över våra kvalitetstryckta kläder som är lika hållbara som snygga.

Det är möjligt att bygga upp kundlojalitet genom att be kunderna skicka bilder på sig själva i dina kläder och publicera dem på dina sociala medier. Detta är ett bra sätt att få kunderna att dela dina inlägg så att deras följare kan se dem.

Kläder med företagets varumärke ger dig exponentiell exponering

Din varumärkesstrategi kan utvecklas med hjälp av märkeskläder och tillbehör. Dessa föremål kommer att bära ditt företags namn under lång tid och fungerar också som en rörlig reklamskylt för ditt företag. Denna reklam kan göras på ett sådant sätt att den kommer att tilltala tusentals människor med tiden. Denna typ av viral marknadsföring är som den ursprungliga marknadsföringsstrategin.

Profilkläder ger ditt företag ett professionellt utseende

Även om du arbetar på ett kontor eller om ditt företag har en butik är det viktigt att du klär dig professionellt när andra ser dig. Folk respekterar dig mer när de ser att du är professionell.

Ger ditt varumärke utmärkt PR

Om ditt företag deltar i några samhällsevenemang, inklusive insamlingsevenemang, promenader, bakförsäljning etc., kan du skicka ett budskap om ditt företag och dess principer genom de kläder som dina anställda bär.

När ditt team går ut och tar en drink eller äter tillsammans är det alltid bra att ha samma kläder på sig. När gästerna på en bar eller restaurang ser ditt team ha roligt tillsammans i samma märkesförpackningar, får du ett positivt intryck.

Representativa profilkläder främjar laganda

Att använda företagets utrustning är ett enkelt sätt att skapa och upprätthålla en laganda på arbetsplatsen. Att se anställda bära samma tröja påminner dem om att de arbetar mot samma mål.

Från en företagssynpunkt kan välsydda märkeskläder vara en källa till stolthet för de anställda, eftersom de kan få dem att se mer professionella ut. Dessa anställda är mer benägna att vara produktiva och kreativa.